Ana içeriğe atla

İnsan Tanıma Sanatı

Kim Kimdir Semineri

&

Deneyimsel Tasarım Öğretisi, gerçeklikle beslenen bir strateji ilmidir.

Deneyimsel Tasarım Öğretisi; insanın gerçek amacını amaç edinmiştir…
Kim Kimdir ile başlayan, İlişkilerde Ustalık ve Başarı Psikolojisi ile devam eden programları; insanların kendi dünlerine göre daha mutlu ve daha başarılı olmalarına katkı sağlar.
"İnsanoğlu, yeryüzünde var olduğundan beri
En büyük dostu ve düşmanı hiç değişmedi. 
Aynadaki kişi...
Tek başına neler yapabileceğini keşfet!" 
Yahya Hamurcu

Yorumlar

  1. Aslı Seçkinli24 Haziran 2022 17:36

    Kim Kimdir gibi enerji dolu bir video ☺️ Emeği geçenlerin ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Renkleriyle görsellere, müziğiyle işitsellere, ana mesajlarıyla dokunsallara hitap eden çok güzel bir video olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Kim kimdir eğitiminin üslubuyla hazırlanmış bir video :) enerjik, öğretici

    YanıtlaSil
  4. Kim Kimdir? Çok kârlı bir alışveriş. Bu kadar kazanım, 1 dakikada değinilmiş olmasına karşılık 12 saatte ediniyoruz. Yani toplamda yarım gün ayırarak, bir ömür, birçok konuda kafası rahatlayabilir, şu kazanımlarla yol alabilir insan. Gerçekten kârlı alışveriş.

    YanıtlaSil
  5. Yasemin Sırça24 Haziran 2022 22:25

    Senin kim olduğunu senden de iyi bilmemin yolu; Kim Kimdir?
    Farklılığın eziyet olmadığını, kimin neyi neden yaptığını anlamanın en kolay yolu; Kim Kimdir?
    Bir anahtar düşünün, hayatınız boyunca her yerde kullanacağınız; işte o anahtar Kim Kimdir?

    YanıtlaSil
  6. Hem görsel, hem işitsel hem de dokunsal temas.
    Ne güzel değil mi insanlara maksimum temas edebilmek,
    Detayları kaçırmamak ve değerlendirebilmek .
    İnsan da hayatında maksimum temaslı olabilir mi?
    Cevap : EVET
    Peki nasıl: KİM KİMDİR Eğitimiyle…

    YanıtlaSil
  7. Sorun insanların farklı olması değil birbirlerinin farklılıklarını kabul edememesi ve bunu bilmek bile çok büyük farkındalık katıyor

    YanıtlaSil
  8. insanın kendini ve başkalarını tanıması hayat denen yolculukta en büyük konfor. insan bunun farkında olmadığı için imkanlarını hep başka yerlere harcıyor. bu da tıpkı insanın yolculukta giderken imkanını ön koltukta harcamasına benzer.

    YanıtlaSil
  9. Seçim hayatımın her aşamasında var.domates alırken bile seçiyorum. Ama hepsi aynı birbirine benziyor. Domatesi tanımadan ; Yalnızca dış görünüşüne bakıp alamam. Organik mi yoksa hormonlu mu ayırt edebiliyor olmalıyım ki seçebileyim. Peki siz KİMİN KİM olduğunu hangi özelliklerinden ayırt edebiliyorsunuz?

    YanıtlaSil
  10. Çok bilgilendirici olmuş 👏🏻

    YanıtlaSil
  11. İnsanı tanıyarak hayatı daha konforlu yaşayabiliriz. Tanımadığımızda ilk yaptığımız kendimizden uzaklaştırmak oluyor. Hayatı Konforu yaşamak için kim kimdir?

    YanıtlaSil
  12. İnsan elindeki bir makineyi bile tanımaya çalışırken kendini ve etrafındakileri tanıyamaması ve bunun için emek harcamaması çok acı. Sürekli iletişimde olduğun insanları tanıyabilmek için bu eğitim çok kıymetli.

    YanıtlaSil
  13. Hatice Ferahkaya28 Haziran 2022 23:01

    Kısa, bilgilendirici ve eğlenceli bir video… Elinize sağlık 👏🏻

    YanıtlaSil
  14. Müşerref Demirtaş28 Haziran 2022 23:11

    İnsanın önce kendini tanıması.. zaaflarını, hayatı nasıl algılayıp aktardığını vs. bilmesi ona göre hareket etmesi...sonra ise çevresindekileri tanıması hayattaki konforunu arttıran faktörler.

    YanıtlaSil
  15. Zihin nasıl rahatlıyor kim kimdiri anlayınca..
    Bilmeyince tam bir karmaşa...sürekli bir soru işareti..

    YanıtlaSil
  16. Meğer benim gibi düşünmemesi, benimle aynı şeyleri beğenmemesi, benim gibi aynı şeyleri tercih etmemesi farklı, farklı olmamızdanmış.. O zaman acaba Kim Kimdir?

    YanıtlaSil
  17. Ne kadar güzeldi😊 Farklı olanı keşfetmek zahmetli görünsede aslında beni güçlendiren, marifetlendiren bir şey. Öylese Kim Kimdir?

    YanıtlaSil
  18. Ya o davranışı bana gıcıklığına yapmıyorsa? Ya o gıcık olduğum aslında çok da iyi anlaşabileceğim biriyse? Ki buna şahitliğimiz vardır; ilk başta hiç sevmeyip sonra çok sevdiklerimizden... :)

    YanıtlaSil
  19. Ya o insan gıcıklığına öyle davranmıyorsa? Peki ya O aslında tanısam çok seveceğim biriyse? Nereden mi biliyorum? Hani başta hiç sevmeyip, sonra aslında iyi insanmış diye çok sevdiklerimiz oluyor ya, oradan :)

    YanıtlaSil
  20. Sadece yakın ilişkide olduğun insanları tanımak değil, belediye otobusünün ortasında durmuş hiç hareket etmeden duran geçmemi engellediği için kızdığım adamı ya da şehirlerarası yolculukta ben hiç konuşmayı sevmezken habire benimle konuşmaya çalışan bana tüm sülalesini anlatan teyzeyi tanımak. Ve neden böyle davrandıklarını tanımlayıp anlayıp gülüp geçmek sinirlenmemek nasıl güzel bir konfor. Düşünsenize ona sinirlendiğim için günümün geri kalanı kötü geçiyor. Kim kimdir tanıyınca tanımlayınca günüm de kurtuluyor :)

    YanıtlaSil
  21. Çok güzel bir çalışma olmuş.

    YanıtlaSil
  22. Melike Büşra Dücan29 Haziran 2022 07:41

    Çok güzel anlatılmış emeği geçen herkese teşekkür ederiz:)

    YanıtlaSil
  23. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan tanıma sanatlarını bildikçe insanları ve ilişkileri yönetmek kolaylaşır. Bir de bakmışsın ki seninle arasında düşmanlık olan kişi, dostun oluvermiş.

      Sil
  24. İçeriğiyle merak uyandırıcı, biçimiyle keyifli ve eğlenceli :)

    YanıtlaSil
  25. Kim Kimdir eğitimi içeriği gibi eğlenceli, neşeli bir video olmuş:) Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  26. Video çok dinamik olmuş, elinize sağlık. Beynin Kimyası çok ilgi çekici değil mi? :)

    YanıtlaSil
  27. Yıllardır beraber yaşadığın kendini ve diğer insanları tanımanın konforunu bilirmisin? Ya yeni tanıdıklarını yadırgamamayı? :)

    YanıtlaSil
  28. Önümüz insan, arkamız, sağımız solumuz insan, arkadaş, eş, dost, evlat, çalışan, patron, herbir tarafımız insanken ve her biri farklıyken hayatımızın farklı noktalarındayken hepsine göre farklı veya herbirine aynı davranmak hem kendimize hem onlara haksızlık..
    İnsanın bir ilmi var, insan tanımanın bir ilmi var, bir kaç başlıkta gerçek bilgilerle kim kimdir eğitimi paha biçilmez bir ilim..

    Gerçekten kim kimdir ? Bilmek isteyenlere :)

    YanıtlaSil
  29. Kim Kimdir? Kim neyden hoşlanır? Kim neden farklı tepki verir benden ? O kişiye önyargı oluşturmadan gerçek nedenini öğrenmek isteyenler ve ilişkilerinde kaliteyi arttırmak. Bu hayatta en çok nerelerden gol yediğini öğrenmesi ve toparlayabilmesi için çok kıymetli bir seminer

    YanıtlaSil
  30. İnsan Tanıma Sanatı Kim Kimdir eğitim programı videodan da anlaşıldığı üzere son derece ilgi çekici, faydalı ve eğlenceli bir eğitim. Herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  31. Video da Kim Kimdir egitimleri kadar hem bilgi verici hem eglenceli olmuş 👏

    YanıtlaSil
  32. Video içeriği faydalı, güzel ve aynı zamanda eğlenceli olmuş. İnsanları tanımak isteyenlere:)

    YanıtlaSil
  33. İnsanlarla ve kendimizle ilgili ön yargılarımızı kıran bir program.

    YanıtlaSil
  34. Kim kimdir eğitimini aldım, hayatın bir başlangıcı gibi idi çok güzeldi vesile olanlardan Allah razı olsun, şimdi ilişkilerde ustalık eğitimini alacağım inşallah çok heyecanlıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verimli, bereketli bir ilişkilerde ustalık eğitimi diliyoruz 😊🎈

      Sil
  35. İnsanlar temsil sistemlerine göre buna uygun işlerde çalışmalı o zaman verimlilik artar. Kurumlar çalışanlar arasındaki bu farklılıkları doğru tespit edebilmelidirler. Bu bağlamda daha fazla insanın kim kimdir eğitimini almasını diliyorum.

    YanıtlaSil
  36. “İnsanın gerçek amacını amaç edinmiştir” o kadar kıymetli ki boşuna kafa yorduğumuz meseleler ve geçen zaman bize amacımızı unutturdu. İnsanları anlamaya çalışmak her seye anlam yüklemek bize zaman kaybettirdi ve çok yordu. Bu derslerle anladık ki bu insan kötü değil bu insan kasıtlı olarak bunu yapmıyor bu insanın yapısı böyle bunu öğrenmenin sonunda bir rahatlama kafa boşalması yaşanıyor. Daha doğrusu kafada alan açılıyor doğru mukayese yapılıyor. İlişki kurmak daha da kolaylaşıyor. İnsan asıl amacını bulma yolunda daha ümitvar oluyor.

    YanıtlaSil
  37. Eğlenirken öğrendiğim bir eğitim. İnsanlara kızmak yerine onları tanımaya çalışmaya başlıyorsun eğitimden sonra😎 insanların hep benim gibi olmasını bekledim. Meğer hepimiz detaylarda çok farklıymışız. Boşu boşuna yormuşum kendimi. “İlla benim gibi düşünmek zorunda değilsin” diyebilmek ne büyük konfor🤩 şükür öğrendik nasip oldu 🤗
    Hayata acı bakanların, hayata haz ile bakanları anlayabileceği, kendilerinin de hayattan keyif alabileceği öyküler diliyorum 🥳🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel dilekler bunlar, bizde sana katılıyoruz 😊

      Sil
  38. Insanın yetiştiren olabilmesi için önce yetişen olması gerekir. Bunun için de önce kendisini tanıması, sonra çevresindekileri, eşini, çocuğunu... Her bir çocuğun diğerinden neden farklı olduğunu ve bu farklılıkları nasıl yöneteceğini bilmesi ne büyük konfor...

    YanıtlaSil
  39. Karşımızdakinin bizden neden farklı algıladığının sebebini bilmek kadar huzur verici bir şey yok bu dünyada. Kimse bize karşı değil, ama herkes kendinden yana...

    YanıtlaSil
  40. Kim kimdir?
    İnsan tanıma sanatından çok daha fazlası. Belki kendini tanıma yolu. Bu sayede de belki tüm ilimlerin özü. Bilginin “Hoşgeldin” kapısı ☺️

    YanıtlaSil
  41. Doktorun tanı koymadan tedavi üretememesi gibi... İnsan da kendini tanımadan kariyerde, ailede, sosyal çevrede yaşadığı problemlerde çözüm üretemiyor... Tanışmak önemli... Gerçekten mi? Eveettt...

    YanıtlaSil
  42. Eğitimin içeriğini merak edenler için ne kadar bilgilendirici bir video, teşekkürler.. :)

    YanıtlaSil
  43. 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻🌸

    YanıtlaSil
  44. Gerçekten kim kimmiş 🤭 öğrenelim de işin asıl yüzünü görelim 🙂

    YanıtlaSil
  45. Beni bu eğitim ile tanıştıran ayse hocama sonsuz teşekkürler bu ilmi herkes ogrenmeli

    YanıtlaSil
  46. Kim kimdir eğitimi alana kadar gerçekten ne kendimi tanımışım ne çevremdekileri. İlişkilerimde yorumluyorum artık . Çünkü her şeyin sebebi belli çok şükür 🌼 Kim Kimdir? eğitiminde derinleşmek dûasıyla🤲🏻

    YanıtlaSil
  47. Çok keyifli emeklerinize sağlık 🍃🌸

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Deneyimsel Tasarım Öğretisi Nedir?

İnsan başarı lı olmak ister bu hayatta ve mutlu... Bir karar verdim artık… Ama ya yanlış bir kararsa? Ya reddettiğim seçenek benim için daha hayırlıysa? İçim içimi yiyiyor… Keşke anlamanın bir yolu olsaydı. İnsan nasıl emin olur verdiği kararın doğruluğundan? Kalbine sormalı... Peki, ya kalbim yanılıyorsa? Belki başka insanlara danışmalı... Peki, ya insanlar beni üzmemek için gerçeği değil de nefisimin hoşuna gidecek şeyi tavsiye ediyorsa? Belki de kıyas yapmalı; gelen teklif mevcuttan daha iyiyse değerlendirmeli... Ya daha iyi diye gördüğüm seçenek bir fırsat değil de hayatımın hatasıysa? Keşke anlamanın bir yolu olsaydı... İnsan nasıl emin olur verdiği kararın doğruluğundan? İnsanlar nasıl bu kadar kolay iş değiştirebiliyorlar? Ve nasıl emin olabiliyorlar? Eminlik için bir referans gerekmez mi oysa? Peki, onların referansı ne? İnsanlar nasıl bu kadar kolay istifa edebiliyor? Ya olumsuzluklarına rağmen orada kalması gitmesinden daha hayırlıysa? İnsan nasıl karar veriyor yurt dışın

Kim Kimdir Semineri

Dünya üzerinde yaşayan her canlı birbirinden farklı özellikler taşır. Bitkiler, hayvanlar değişik özellikleri ve yapıları vardır. Çiçekler , meyvesi yediğimiz, yemediğimiz değişik ağaçlar tükenmez çeşitlilik. Her birinin verdiği lezzet, fayda benzersizdir.

Sakınmak

Yaklaşmamak... Sakınmak; Belki biraz korumak, “Gözü gibi sakınmak...” derler ya hani, Çok iyi muhafaza etmek niyetimizi, samimiyetimizi, hedefimizi, Onlara zararı olabilecek her şeyden uzak durabilmek… Sakınmak; Belki biraz da saklanmak. Çok göz önünde bulunmamak. Herkese her şeyimizi anlatmak, göstermek değil de, İyiliklerimizi, yaşantımızı, güzelliklerimizi saklamak… Sakınmak; Belki biraz da sınırlandırmak. Her şeyi yemek değil de, iyi ve temiz yemek… Her şeyi konuşmak değil de, doğru şeyi doğru zamanda ve doğru miktarda konuşmak… Sakınmak; Belki de son hatayı yapmamaya çalışmak değil de, o ilk adımı hiç atmamak, yaklaşmamak, merak etmemek. Deneyimsel Tasarım Öğretisi der ki; İnsanın merakı neredeyse algısı ve konsantrasyonu oradadır. Meyve yememek değil de, ağaca hiç yaklaşmamak, algıdan çıkarmak. Aldatmamak değil de, o kişiye ikinci kere bakmamak.  Adını, işini, yaşını merak etmemek. Kötülük yapmamak değil de, düşüncesini bile aklımızdan geçirmemek. Dolandırmamak değil de, yalanın