Ana içeriğe atla

Kim Kimdir Semineri

Kim Kimdir Eğitimi

Dünya üzerinde yaşayan her canlı birbirinden farklı özellikler taşır. Bitkiler, hayvanlar değişik özellikleri ve yapıları vardır. Çiçekler , meyvesi yediğimiz, yemediğimiz değişik ağaçlar tükenmez çeşitlilik. Her birinin verdiği lezzet, fayda benzersizdir.

Coğrafyamız da değişiklik gösterir.  İklimlerimiz, denizlerimiz, dağlarımız... Her dağ bir başka madeni sunar. Her toprakta yetişen bitki özelliği farklıdır. İnsanlarda dünya üzerinde varlığını sürdüren her şey gibi farklıdır. Tüm bu farklılıklarla dünya bir sistemi oluşturur. Doğa da insanlarda bu sisteme ayak uydurduğu müddetçe varlığını sürdürebilir.

Her canlı aynı zamanda ihtiyaçları vardır. İnsanları diğer canlılardan ayıran özelliği değişik ihtiyaçları olması. Ve ihtiyaçlarını gidermek için de daha fazla ilişki kurması. Dünya üzerindeki farklılığı fark edip de ona göre hareket etmek de insana düşer. Evlerini, gemilerini, ziraatını, hayvancığını, sanayisi hep buna göre tasarlar. Bunu yapabilmesi de  insanı diğer canlılardan daha güçlü yapar.

İnsan aynı zamanda birbiriyle kurduğu ilişki miktarı fazladır. İnsanın mutlu ve başarılı olmasının sebebi birbiriyle kurduğu ilişki de yatar. İnsan okyanuslarda gidecek gemiyi inşa edebiliyor. Fakat kaptan, mürettebat ile ilişki kurabildiği takdirde başarılı olur. İnsan coğrafi şartlara göre evini kurabilir. Ama o evde yaşayanlarla ilişki kurabildiği müddetçe mutlu olabilir.

İnsanlar en büyük problemleri ise birbiriyle iletişimlerinde yaşarlar.  İnsanla ilişkiye girmek basittir ama zordur. Çünkü insan denen canlının farklı tepkileri vardır. Detayda istekleri ihtiyaçları farklıdır. Yemeye ihtiyacımız vardır ama yemek isteklerimiz farklıdır.  Hoşlandıklarımız, hoşlanmadıklarımız, faydalı bulup bulmadıklarımız...

İnsan sevilmek ister ama sevgiyi algılama şekillerimiz farklıdır. İnsan kendini dış dünyaya aktarmak ister. İfade ediş biçimimiz ise birbirine benzemez. Kimi insan kazançla motive olur ama bazımızın umurunda değildir. Bizler uzaktan bakınca aynı gözükürüz. Tıpkı Çinli olmayan birinin Çinlilere bakınca aynı görmesi gibi... İnsan her şeye kendi gözleri ile bakınca hep kıyası kendi ile olur.

Günümüzde insan gün geçtikçe daha detayda teknolojiye ihtiyaç duyuyor. Daha iyi tanımlama yapmaya, geliştirmeye çalışır. İlişkilerimiz de böyle... İnsan bugün daha fazla birilerini ikna etmeye gereksinim duyuyor. Daha çeşitli insanı yönetmeye, yetiştirmeye... İlişkilerimizde başarılı olmak istiyorsak gelişmeye ihtiyacımız var. Bunun için eskisinde çok detayda birbirimizi tanımalıyız. 

‘Kim kimdir’ seminer programı insanın bu ihtiyacına cevap verir.

 Seminer konularından bazıları

  •        Deneyimsel Tasarım Öğretisi Nedir?
  •        Neden İnsan Tanıma Sanatı?
  •        İnsanın Dış Dünya İle İletişim Sistemi
  •       İnsanın Zihinsel Tarzları

Bu seminer programı ile ...

  •   Yaşadığım iletişim problemini doğru tanımlayabilme
  •   Problemin ve çözümünde gerçeğine ulaşabilme
  •   Dış dünyaya başka bir gözle de bakabilme
  •   İlişkilerimizde daha adaletli olabilme
  •   Karşımda ki insanı daha iyi anlayabilme
  •   Kendimizi daha iyi ifade edebilme
  •   Diğer insanları kabul edebilme
  •   İnsanların kendi farklılıklarına göre hareket etmesine izin verebilme
  •   Farklıkları fark edip daha iyileştirebilme
  •   Daha iyi yönetebilme, yönetilebilme
  •   Geçmişimizle barışabilme
  •   Farklılıklara göre yetiştirebilme
  •   Daha iyi kararlar alabilme
  •  Dününden daha mutlu ve başarılı olabilme becerisine sahip olabiliriz.

İnsan doğduğu günden hep birileriyle iletişim kurma ihtiyacındadır.

İnsan çalışan olsa da yönetici olsa da, patron olsa da...

Üniversite mezunu yada ilkokul dan terk te olsa...

Ev kadını ya da emekli...

Genç ya da yaşlı...

Yalnız yaşasa da, evli olsa da...

Yaşam son buluncaya kadar birbirimizle ilişki içindeyiz. Bu demek ilişki daima bir gelişmeye ihtiyaç duyar.

 Eğitime kimler katılabilir?

‘Kendini dününden daha mutlu ve başarılı yapmak isteyen herkes’

&

Deneyimsel Tasarım Öğretisi, gerçeklikle beslenen bir strateji ilmidir.

Deneyimsel Tasarım Öğretisi; insanın gerçek amacını amaç edinmiştir…
Kim Kimdir ile başlayan, İlişkilerde Ustalık ve Başarı Psikolojisi ile devam eden programları; insanların kendi dünlerine göre daha mutlu ve daha başarılı olmalarına katkı sağlar.
"İnsanoğlu, yeryüzünde var olduğundan beri
En büyük dostu ve düşmanı hiç değişmedi. 
Aynadaki kişi...
Tek başına neler yapabileceğini keşfet!" 
Yahya Hamurcu

Yorumlar

  1. İnsanların da lezzeti, faydası değişik değişik değil mi? Kiminin sohbetinden çok lezzet alıyoruz, kiminin göz zevkinden, kiminin sofrasından... Başka nasıl lezetler var?

    YanıtlaSil
  2. Aslı Seçkinli24 Haziran 2022 14:52

    Tüketimlerimizde değişikliğe önem veririz ama çevremdeki insanları hep kendime benzeyenlerden oluşturmaya çalışırım. Tam da bu sebepten Kim Kimdir

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. KİMİN KİM olduğunu anlayabilmem için bir kıyasım olmalı.

    Kime göre kim kimdir 🧐
    "Anneme göre mi ?
    Arkadaşıma göre mi ?
    Bana yoksa sana göre mi?
    Yok yok ..Bi kaç kişiye daha mı sorsam?😱
    Sor sor kafam karıştı 🙃herkes başka birşey söylüyor.."

    GERÇEĞİN İLMİYLE ,
    kimin kim olduğunu öğrenmeye ne dersiniz☺️

    YanıtlaSil
  5. İnsanın karşısındakini tanıması, ama daha öncesinde kendini tanıması, isteklerini ve ihtiyaçlarını ayırt edebilmesi, doğru iletişim kurabilmesi ne büyük konfor...

    YanıtlaSil
  6. İnsanların mizaçlarının çeşitliliği kahvaltı tabağının zenginliği gibidir. Bu farklılıklarımızla zıtlaşmak yerine nasıl uyum sağlayabiliriz peki ?

    YanıtlaSil
  7. Teknolojinin gelişimi de insanın özelliklerine benzetilerek gelişimi sağlamaktadır. İnsanı iyi tanırsan değişik teknolojilerin farklılıkları gibi zenginleştiğini görürsün ....Hayatı her alanında değişik değişik farklılıkların zenginlikler olduğunu görüyoruz.

    YanıtlaSil
  8. Yasemin Sırça24 Haziran 2022 20:28

    Kaç kez anlaşılmayı bekledin, peki ya onların anlatmak istedikleri neydi? Ya o yanlış anlaşılmalar.. Halbuki ikinizde iyi niyetliydiniz dimi? Peki bu iletişim kazalarını nasıl çözeceğiz? İlişkide ustalıkla; cevaplar ilişkide ustalıkta..

    YanıtlaSil
  9. İnsan bu hayatta mutlu ve başarılı olmak ve iyi ilişkiler kurmak ister. Kim kimdir eğitimi işte tüm bunlara kavuşmanın anahtarını veriyor. Yani insanı tanımanın.

    YanıtlaSil
  10. Ben kimseyi tanımak istemiyorum bıktım uğraşmayacağım diyebilir insan. Herşeyi bırakıp dağda yaşayacağım kimseyle muhattap olmayacağım. Peki tamam olma o zaman da kendimi ne yapacağım? Kendimi tanımadığım için kendi kendimle ettiğim kavgaları. Bak yine aynı şeyi yaptın sana kaç kere diyorum yapma diye. Neyi neden yaptığımı bilmiyorum ki! Değiştirebilmem için öncelikle tanımlamam lazım. Ben kimim?

    YanıtlaSil
  11. Periyodik cetveldeki elementler gibi, her birinin kendine has öźellikleri var. İkili üçlü biraraya gelip yepyeni bileşikler oluşturdukları ise kendilerinden apayrı. Zıp zıp uçar kaçar sodyum, tehlikeli klorla yanyana geldiğinde hepimiz için elzem bayılarak yediğimiz sofra tuzunu oluşturuyor. Sahi biz de tüm faydasız taraflarını dışarıda bırakıp çekici özelliklerini parlatabildiğimiz kimlerle beraberliğimiz olabilir acaba?;)

    YanıtlaSil
  12. Kim olduğunu bilen kendisini yönetebilir, insanların kim olduğunu bilen ilişkileri de yönetir

    YanıtlaSil
  13. İnsan kendini tanımadığında yine kendine zulmediyor. Biri duyduğunu unutmuyor diye kendini üstün görüyor, bunu yapamayan kendini yetersiz görüyor. Aslında detayda o kadar farklılıklarımız var ki. Her avantajın dezavantajı birliktelik verilmiş. Kendimizi ve çevremizi tanımak için kim kimdir.

    YanıtlaSil
  14. Gelişen teknolojiye, farklı iletişim, ulaşım şartlarına insan bir şekilde kendini uyumlandırmaya çalışıyor, uyumlanmazsa var olamayacağını biliyor fakat çevresindeki insanların farklılıklarını anlamakta bunun için çaba sarfetmekte çok direniyor ve neticede ilişkilerinde sürekli patinaj çekiyor..burada takılıp kalmadan ilerleyen insanların en belirgin özelliği de öğrenmeye daima açık olmaları..

    YanıtlaSil
  15. İnsan gerçekten tanıyor mu en yakınlarını ya da tanıdığını mı zannediyor...

    YanıtlaSil
  16. İnsanlar farklı da olsa, bütün insanlar mutlu ve başarılı olmak ister. Mutlu ve başarılı olmak için iletişime, iletişim için de insanların birbirini tanımaya ihtiyacı var. Ne güzel yazmışsınız. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  17. İnsanoğlu diğer tüm yaradılana göre daha fazla şeye ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaçları da kimi zaman tümüyle kimi zaman da detaylarda farklılık gösterir. Bu farklılığın bilinciyle ilişki kurmak, uyumlanmak bizi ilişkilerde usta kılar. Farklılığı farkına varamayanlar ise kendinden farklı olan her tarzı yanlış diye nitelendirir.

    YanıtlaSil
  18. İnsanın kendini bile tanımakta zorlandığı bir zamanda başkasını tanıyıp ilişkiye girmesi ve bu ilişkide başarılı olması zor olsa gerek.. Kim kimdir eğitimi bu yolda el feneri görevi yapıyor.

    YanıtlaSil
  19. Nuray Karayağlı26 Haziran 2022 23:07

    Bir gün biri çıktı dedi ki “ Niye ben etrafındakileri, eşimi tanımak zorundayım? Onun neyden hoşlandığını neden bilmek zorundayım? O beni tanısın” Belli ki bunu söyleyen kişi birbirini tanımadan aynı çatı altında birleşemeyeceğinin farkında değildi. Birleşmenin birbirine kattığı Lezzeti hiç anlayamamıştı

    YanıtlaSil
  20. Hülya Şensoy27 Haziran 2022 18:55

    Kendinle tanışalı kaç yıl oldu?
    İnsanın insanla olan öykülerinde yaşadığı problemlerde 2 yol seçer. Ya bu insan böyle gelmiş böyle gider der. Göz çeker. Yada benden farklı bu davranışın sebebi ne diye merak eder. İşte ilişkide kim kimdir ? Eğitiimleri İnsanın davranışlarının kaynağı merak edenler için harika ve faydalı bir eğitim olmuş.

    YanıtlaSil
  21. Aslında bize benzemiyor diye hayatımızdan iterek uzaklaştırdığımız şeylerde ne faydalar vardı görmemiz gereken. "DEĞİŞİK" diye mühürlediklerimizmiş bizi dünümüzden daha iyiye götüren, ilişkilerimi toparlayan.

    YanıtlaSil
  22. Asıl ihtiyacımız aslında çok istediklerimiz mi? Bazen insan kendine bile uzak kalabiliyor. Neyi neden istediğimizi, neyi neden istemediğimizi anlamlandırdığımız çok keyifli bir eğitim kim-kimdir. Güzel bir farkındalık kazandırıyor insana. Teşekkürler her şey için…

    YanıtlaSil
  23. İnsan tanımlayamadığı hiçbir şeye tahammül edemiyor. Tanımlayamadığımız bir hayvan ile karşı karşıya kaldığımızda hemen kaçıyoruz, bilmediğimiz telefonu kullanırken bile tahammül edemiyoruz. İlişkilerde tanımlayamamak ilişkileri çok zora sokuyor. İnsanların farklı olduğunu kabul edip ön kabulümüz olduğunda tahammülümüz artmaya başlıyor.

    YanıtlaSil
  24. İnsanı değerlendirirken bir ölcünün olması ne kadar konforlu. Hepimiz hayatımıza insan alırken karakterli olsun, iyi olsun isteriz. Peki ama iyinin kötünün karakterli olmanın ölçüsü ne? Kime göre neye göre? İşte Kim Kimdir Programı değişmeyen gerçeklere göre bu kavramların ölçüsünü veriyor ve insanın zihni inanılmaz rahatlıyor

    YanıtlaSil
  25. İnsan tanımlayamadığı hiçbir şeye tahammül edemiyor. Tanımlayamadığımız bir hayvan ile karşı karşıya kaldığımızda hemen kaçıyoruz, bilmediğimiz telefonu kullanırken bile tahammül edemiyoruz. İlişkilerde tanımlayamamak ilişkileri çok zora sokuyor. İnsanların farklı olduğunu kabul edip ön kabulümüz olduğunda tahammülümüz artmaya başlıyor.
    Yanıtla

    YanıtlaSil
  26. Hatice Ferahkaya28 Haziran 2022 22:03

    Eğitimlerden önce bana uyumlu olmayanın veya ilgimi çekmeyen kişilerin yaptığı davranışları bir bozuklukmuş gibi algıladığım için sürekli hayatla ve etrafımdaki insanlarla savaş halindeydim. Ancak eğitimden sonra gördüm ki aslında farklılıklarımız birer zenginlik ve benim hayattan ve insanlardan öğreneceğim çok şey var, çok şükür…

    YanıtlaSil
  27. Bu hayatta daha mutlu olabilmek için sanki çok büyük büyük şeyler yapılması gerekiyor gibi geliyor. Oysa ilk adım çok basit. Gerçek çok basittir çünkü. Önce kimin kim olduğunu bilirsek, sinraki adımların arkası geliyor. Kendimi ve insanları tanımam. Kim kimdir işte bu ihtiyacı sağlıyor.

    YanıtlaSil
  28. İletişim diyoruz geçiyoruz ama asıl ihtiyacımız olan birşey hava gibi su gibi..

    YanıtlaSil
  29. Müşerref Demirtaş28 Haziran 2022 22:16

    İnsanlarla gelişigüzel kurulan ilişkiler.. sonrasında beklentilerin karşılanmaması..sonrası ise hayal kırıklığı, mutsuzluk, umutsuzluk... insanları detayda tanımak ne kadar önemli halbuki keyifli bir yaşam sürebilmek için 🌿

    YanıtlaSil
  30. Insanı tanımayı basit/bayağı, kolay birşey gibi algilayabiliyoruz. Tam aksine insan bir dünya hatta bir alem bu insan:) evet çok kez yanıldık. En yakınımızı yanlış anladık hatta. Deneyimsellikten cikarilmis bilgilerle aslında büyük bir meseleyi çok güzel sadelestirmis, basite cikarmis (indirgememiș) bir program Kim Kimdir programı.

    YanıtlaSil
  31. Canimiz domates cektiginde nalbura gidip sizde domates var mi diye sorup vakit kaybetmiyoruz, kendimizi gulunecek duruma dusurmuyoruz degil mi? Insanlari tanimadan kurdugumuz iliskilerde buna benziyoruz ama...kimi neden yanimiza aldigimiz kimi neden yolladigimiz belli degil...

    YanıtlaSil
  32. İnsanoğlu neye göre seviyor ve neye göre seçiyor? Hiç düşünmemişiz.. Herkes aynı şeyi sevse, beğenseydi? Veya aynı şeyleri seçseydi dünya nasıl olurdu? Peki seçimin en iyisi en beğendiğim midir? Hayatımızın, seçimlerimizin kalitesini bir üst seviyeye taşımak için önce neye göre seçim yaptığımızı öğrenmemiz gerekir…

    YanıtlaSil
  33. İnsan hep kendine benzer kişilerle birlikte olmak ister.
    O halde istediğimiz gibi tek tip insanlar olsaydık ...
    Hayat bu kadar çeşitli, bu kadar renkli , bu kadar değişik olmasaydı bu kadar çekici olurmuydu.

    YanıtlaSil
  34. İnsan tek başına hayatını idame edemez, ilişki kurmak zorunda. Peki ilişki kurduğumuz insanları ne kadar tanıyabiliyoruz? Tanımak için bir çabamız merakımız var mı? Onların bize anlattıklarının dışında kendilerinin bile bilmedikleri özelliklerini öğrenmek için “Kim Kimdir”

    YanıtlaSil
  35. Çok düşündürücü bir makale olmuş, yorumlar da ayrıca düşündürüyor insanı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etrafımızdaki her şey bizden farklı olabilir...
      asıl mesele o farklılıkları nasıl algıladığımız ve nasıl yönettiğimiz.
      İnsan farklılığın kaynağını anlamadığında düşman olabiliyor. Anladığındaysa birleşebiliyor ... nasıl anlayacağım ? Önce kimin kim olduğunu öğrenerek...
      Kim kimdir ?

      Sil
  36. Elif Katkıcı29 Haziran 2022 00:09

    Karşımdaki insanın benden farklı olması aslında benim aleyhime değil de lehime olduğunu anlamamı sağlayan ve eğitimden sonra tüm ilişkilerimizi düşünüp “Evet aslında annemi, babamı, evladımı, arkadaşımı tam olarak şimdi tanıdım, şimdi anladım neden öyle davrandığını...” dediğimiz bir eğitim programı...

    YanıtlaSil
  37. Gerçekten de bu açıdan bakınca evet ya karpuz tatlı olur, ekşi yemek istiyorsam erik yerim diye kabul ediyor. Bu karpuz neden ekşi değil kesin bana gıcık demek gibi bir insanın farklılığını anlamadığımız için kızmamız. Gerçekten de bu eğitim sayesinde insanın karşıdakine sabrı artıyor.

    YanıtlaSil
  38. Bize benzemeyenlerle hayat ne kadar zor! Hepsi bize karşı ve kötü zannına kapılabiliyoruz. Çok şükür ki Kim Kimdir eğitimi var ve insanları tanımanın ne büyük konfor olduğunu anlayabiliyoruz. İnsanları tanıdıkça, ilişkilerimizi yönetmek kolaylaşıyor. Düşman sandığımız bile dosta dönüşüyor.

    YanıtlaSil
  39. Tavşana havuç kediye ciğer verirken, bu ayrımı yaparken neden her insan aynıymış gibi davranıyoruz ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, insan insana benzer ama detayda ne kadar da farklıdır oysa... Güzel yorumun için teşekkürler :)

      Sil
  40. İnsanın bu hayatta probleminin temelini, ilk basamağını gösteren bir yazı. Neden Kim Kimdir’ i bilmeliyim? soruruna yanıt olmuş

    YanıtlaSil
  41. İnsanı motive eden bir yazı.. İnsanı tanımadığında aynı yetlerde zorlanıyor, herkes uyuz oluyor zannediyoruz. Halbuki kendi çantamdakiler ve karşımdaki insanın çantasındakileri birleştirebildiğimiz de avantaj sağlıyoruz. Hayatı anlamaya gerçeği anlamaya başladığımız yer..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru, önyargılardan uzaklaşmak insanı tanımakla başlıyor :)

      Sil
  42. Ah insan.. Hep bir arayış halinde, hep bir kafa karışıklığı içinde değil midir işte tam da bunu çözümleyemediği için.
    Var olan farklılığı fark edebilmek, hayatını, ilişkilerini bu yönüyle okuyabilmek ve buna yönelik tepkisini dizayn edebilmek.. Ne büyük bir konfor.

    YanıtlaSil
  43. Fakirliklerimiz zenginliklerimizdir. Ama birbirimizi tanırsak.

    YanıtlaSil
  44. Aynı durumda gülen iki insan aynı sebebten gülmüyor olabilir. Aynı durumda ağlayan iki insan aynı sebepten ağlamıyor olabilir. Aynı durumda öfkelenen iki insan aynı şeye öfkelenmemiş olabilir. Bu kadar detayda farklıyız ve bu farkları farketmeye fazlasıyla değer...

    YanıtlaSil
  45. Hayatın her alanında bu kadar çeşitlilik varken, neden insanoğlu çevresindeki insanlarda bu kadar ‘aynılık’ arar? Bizi zenginleştiren benzerliklerimiz mi farklılıklarımız mı? Farklılığı anlaşılır kılan ve ‘neden’ sorusu ile birlikte ‘nasıl’ tarafını da aydınlatan bir eğitim!

    YanıtlaSil
  46. İnsan iletişimde olduğu kişileri dinlerken bile hemen kafasında yanlış ya da doğru hükümlere varabiliyor ama karşı taraf bunu başka şekilde algıladı ve kendince öğrendiği doğrulara göre tepki verdiğini bir anlayabilsek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, karşımızdaki insan için doğru ve kolay anlaşılabilir olmak ne büyük konfor :)

      Sil
  47. Herkesin en az senede 1 kez katılması gereken programlar

    YanıtlaSil
  48. Bu dünyada bin bir türlü insan var. Onu geçtim beş kardeşin beşi bir değil. Her birimiz aynı olaya bambaşka tepkiler verebiliyoruz. Önceden ilişki kurarken huyu suyu bana benzeyeni tercih ederdim. Ama şehir hayatında fazla seçici olunmuyor. Bazen bize çok uzak bir insanla ilişki kurmak zorunda kalabiliyoruz. İlişki kurduklarımız eğer bizden çok farklıysa anlamakta zorluk çekebiliyoruz. Farklı olmanın bir üstünlük ya da bir eksiklik değil aksine bir zenginlik olduğunu bu seminer sayesinde öğrendim.

    YanıtlaSil
  49. Tanışma olmadan hayata devam etmek bile mümkün değil ki...her farkli ihtiyacım icin birileri ile konuşmaya görüşmeye ihtiyacim var. Tanışmadan da yol alınmıyor ki... O karşındaki aslında gıcık değil. Sadece senin gıcık olduğun bir tarafı var... O karşındaki insan prens değil, sadece senin onda çok etkilendiğin bir özellik var... Mükemmel insan da yok... Eksikleri fazlalıkları farklılıkları idrak etmek gerek...

    YanıtlaSil
  50. Dedem, köyün kadınlarının koyun yünlerini eğirip ip yaptıktan sonra o iplerin renklenmesi için baş vurdukları kişiydi. Yani köyün ip boyayıcısıydı. Özünde hepsi koyun yününden yapılmış ipti. Boyanınca her renkli ip dokuma esnasında bir deseni oluşturuyordu. Genele bakınca o dokuma evde zeminde ya da dinlenirken yaslandığın yastıkta bir ihtiyaç gideriyordu. Tıpkı insanlar gibi. Özde hepimiz bir insanız ama bazılarımız eşimiz oluyor, bazılarımız dostumuz, bazılarımız iş ortağımız, bazılarımız sadece müşterilerimiz. Hepimiz farklı renklerdeyiz. Farklı yerlerde bulunuyoruz. Ama toplamda bakınca bir uyum ve ahenk oluyor. Tıpkı kilimdeki gibi. Meğerse farklılıklarımız bizim zenginliğimizmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklılıklar zenginliğimiz... Ne güzel ifade etmişsin Saliha, teşekkürler :)

      Sil
  51. Meğerse bana gıcıklığına yapmiyorlarmis sadece huyu oyleymis

    YanıtlaSil
  52. İlişkilerimizde başarılı olmak istiyorsak gelişmeye ihtiyacımız var. Bunun için eskisinde çok detayda birbirimizi tanımalıyız. Ne kadar da doğru. İnsanı tanımak ilişkilerde kapalı kilitleri açan bir anahtar.

    YanıtlaSil
  53. Fatıma Taşkın3 Temmuz 2022 11:02

    İnsan tüketimlerinde çeşit arıyor çoğu zaman, sofrası çeşitli olsun istiyor, kıyafetleri çeşitli olsun istiyor, çeşitli yerler görmek istiyor ...
    Ama ilişki kuracağı insandaki çeşitliliği istemiyor, ne ilginç değil mi?
    İnsan istiyor ki kendisi gibi olsun farklı düşünmesin ortak olsun fikirlerimiz yaşam stilimiz, , ama öyle olunca hayat çok monoton ve sıkıcı olmaz mıydı? Onun benden farklı olması benim garazime değil aksine zenginliğime sebepmiş meğer ben bilememişim...
    Bu zenginliği verene sonsuz şükürler olsun, sizlerden de Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  54. İnsanın kendini ve çevresindeki insanları tanıması çözülmez zannettiği birçok problemin anahtarı aslında. İnsanı tanımak çok konuyu hallediyormuş meğerse. Tüm bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, insanı tanımak hayatımızda bize zor gelen bir çok şeyi kolaylaştırıyor... Güzel yorumun için teşekkürler :)

      Sil
  55. Kendisini de, karşısındakini de tanıyınca insan anlıyor bunun ne kadar büyük bir rahatlık olduğunu.

    YanıtlaSil
  56. Gerçekten karşılaştığm insanlar kim? Bana neden bu tepkileri veriyorlar? neden farklıyız?
    Bu program insanların birbirinden neden farklı olduğunu? farklılıklarının nereden kaynaklandığını anlatan harika bir program.

    YanıtlaSil
  57. Çevremizdeki insanları ve en önemlisi kendimizi daha detaylı tanıyabilmek için önemli bilgilerin verildiği eğitim. Eğitimi Özge Arıcı’dan almıştım. Gerek iş hayatında gerek özel hayatımızda karşımıza çıkan insanlar ve onlarla daha rahat iletişim kurma becerilerine katkı sağlayan stratejiler yer alıyor.

    YanıtlaSil
  58. İnsan kocasını çocuğunu kendisini tanıdığını zannettiyor meğerse öyle değilmiş kendisinin niye ihtiyacı olduğunu çocuklarının kocasının nasıl biri olduğunu poroblemlerinin nerede olduğunun onun nasıl çözmemiz gerektiğini anlatan bir programa

    YanıtlaSil
  59. İnsanı tanımak ve kendini tanımak isteyenlerin mutlaka katılması gereken bir eğitim. Avantajları, dezavantajları neler ve neyi geliştirirse iyi olur. Bunların stratejisini öğrenebildiğimiz bir eğitim. Kendimi daha iyi anladım, şimdi taşlar yerine oturdu ya da puzzlenin en önemli parçası dediğim bir eğitimdi.

    YanıtlaSil
  60. Kim kimdir eğitimine başladığımda  her şeye sıfırdan başlamam gerekiyordu. Hayatın neresinden tutacağım, tekrar mental olarak nasıl eskisi gibi olacağım bilmiyordum.
    Ben daha ilk dersten çok sevdim.
    İnsan ilişkileri üzerine bir şeyler öğrenmek çok heyecanlı gerçekten. Özellikle hemen hayatına uygulayabildigin ve sonuç alabildiğin zaman. Yeni bir işe girmiştim, oraya alışmama ve insanları başka şekilde görmeme yardım etti. Ordaki insanları nasıl idare edebilecegimi gösterdi. İnsan kendini tanıdıkça başka insanları da anlayabiliyormuş.
    Öğrendigin tek bir bilgi bile insanı öyle bir değiştirebilir ki ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Esat, insan özellikle yeni tanıştığı kişilerle iletişimini ve ilişkilerini yönetebilme konusunda zorlanabiliyor. Problemini çözebilecek bir bilgi ile karşılaşmak ise insanı heyecanlandırıyor... Güzel yorumun için teşekkürler :)

      Sil
  61. Acaba kendimizi ve yakınlarımızı tanıyor muyuz? İlişkilerimizdeki problemlerle başa çıkmaya çalışırken bunun farkında bile değiliz. Kim kimdir sayesinde insanları ve kendini tanıyarak yaşanılanlarin sebebini anlıyorsun. İnsanlardaki farklılıkların ve davranışlarının sebebini bilmek büyük konfor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru Canan, insan iletişiminde ve ilişkilerinde yaşadığı sorunların karşısındaki insanı tanımamaktan kaynaklandığını düşünemeyebiliyor... Güzel yorumun için teşekkürler :)

      Sil
  62. İnsan hep kendi gibilerle beraber olmak ister. Aynı şeylerde hoşlanıp aynı şeylerden uzaklaşmak isteriz. Ama kendimiz gibilerle beraber olmak insani aşırılaştırır. Hayatta meselemiz dengeye gelmek. Dengeye gelmek içinde her çeşit insani anlayabilmemiz onlarla eksik olduğumuz tarafları tamamlamamız gerekir. Peki benim eksiklerim neler ve kiminle tamamlaya bilirim? Peki kim kimdir 😉

    YanıtlaSil
  63. Eğitimden önce neden bu gıcık insan benim bu kadar yakınımda diye düşünüyordum onunla aynı projede yer almamak aynı ortamda olmamak için uğraştığım halde burnumun dibinde bitti.
    Eğitimden sonra bu soruların cevabını bulabildim. Çok teşekkürler bence herkesin insanla uğraşan herkesin bu semineri alması lazım. Eşler bile birbirleriyle daha iyi anlaşıyor.

    YanıtlaSil
  64. Tanımak çok önemli, pek de tanımadığımız halde tanıdığımızı zannettiğimiz için yaşıyoruz iliişkilerimizdeki probemlerin çoğunu..

    YanıtlaSil
  65. Cok uzaga gitmeye gerek yok. insan önce kendini tanımalıymış. Ben kimim? Ve kime neden Yaklaşiyorum yada uzaklaşıyorum. ? Cevaplarıda cok uzakta degil:))

    YanıtlaSil
  66. En çok ihtiyaç duyduğumuz şeye nasıl da yüz çevirmişiz 🫣

    YanıtlaSil
  67. İnsanın karşısındakini tanıması, ama daha öncesinde kendini tanıması, isteklerini ve ihtiyaçlarını ayırt edebilmesi, doğru iletişim kurabilmesi ne büyük önem

    YanıtlaSil
  68. Benim katıldığım on numara eğitimdi harikulade müthiş bilgiler, eğitimcinin de anlatımları kaliteli ve örnekler ve espriler komikti çok güldük..burada yazanlardan çooook fazlası var

    YanıtlaSil
  69. Ayşe Temelci1 Eylül 2023 06:04

    O kadar büyük konfor ki karşımdaki insanın yaptığı davranışlar, doğuştan olan özelliği olduğunu bilmek. Kendini bilen, kimle iletişim kurduğunu bilendir de.
    Kaleminize sağlık 🎋

    YanıtlaSil
  70. İnsan kendini tanımadan nasıl yol alabilir ki hayatta 🙅🏻‍♀️

    YanıtlaSil
  71. Iyi ki yolumuz karşılaşmış. Bana tavsiye eden dostum ilk başta ne olduğunu anlatırken bu kadar faydalı bir eğitim olacağını düşünmemiştim. Katıldıktan ve devam ettikten sonra anladım. Çok teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Deneyimsel Tasarım Öğretisi Nedir?

İnsan başarı lı olmak ister bu hayatta ve mutlu... Bir karar verdim artık… Ama ya yanlış bir kararsa? Ya reddettiğim seçenek benim için daha hayırlıysa? İçim içimi yiyiyor… Keşke anlamanın bir yolu olsaydı. İnsan nasıl emin olur verdiği kararın doğruluğundan? Kalbine sormalı... Peki, ya kalbim yanılıyorsa? Belki başka insanlara danışmalı... Peki, ya insanlar beni üzmemek için gerçeği değil de nefisimin hoşuna gidecek şeyi tavsiye ediyorsa? Belki de kıyas yapmalı; gelen teklif mevcuttan daha iyiyse değerlendirmeli... Ya daha iyi diye gördüğüm seçenek bir fırsat değil de hayatımın hatasıysa? Keşke anlamanın bir yolu olsaydı... İnsan nasıl emin olur verdiği kararın doğruluğundan? İnsanlar nasıl bu kadar kolay iş değiştirebiliyorlar? Ve nasıl emin olabiliyorlar? Eminlik için bir referans gerekmez mi oysa? Peki, onların referansı ne? İnsanlar nasıl bu kadar kolay istifa edebiliyor? Ya olumsuzluklarına rağmen orada kalması gitmesinden daha hayırlıysa? İnsan nasıl karar veriyor yurt dışın

Sakınmak

Yaklaşmamak... Sakınmak; Belki biraz korumak, “Gözü gibi sakınmak...” derler ya hani, Çok iyi muhafaza etmek niyetimizi, samimiyetimizi, hedefimizi, Onlara zararı olabilecek her şeyden uzak durabilmek… Sakınmak; Belki biraz da saklanmak. Çok göz önünde bulunmamak. Herkese her şeyimizi anlatmak, göstermek değil de, İyiliklerimizi, yaşantımızı, güzelliklerimizi saklamak… Sakınmak; Belki biraz da sınırlandırmak. Her şeyi yemek değil de, iyi ve temiz yemek… Her şeyi konuşmak değil de, doğru şeyi doğru zamanda ve doğru miktarda konuşmak… Sakınmak; Belki de son hatayı yapmamaya çalışmak değil de, o ilk adımı hiç atmamak, yaklaşmamak, merak etmemek. Deneyimsel Tasarım Öğretisi der ki; İnsanın merakı neredeyse algısı ve konsantrasyonu oradadır. Meyve yememek değil de, ağaca hiç yaklaşmamak, algıdan çıkarmak. Aldatmamak değil de, o kişiye ikinci kere bakmamak.  Adını, işini, yaşını merak etmemek. Kötülük yapmamak değil de, düşüncesini bile aklımızdan geçirmemek. Dolandırmamak değil de, yalanın